logo

basensaxlogo

 

 

Johan's basklarinettenblog

Bas en sax

bas klarinet selmer reparatie 2Tenonreparatie basklarinet

Bij deze Selmer Bundy kunststof basklarinet was de tenon voor de beker afgebroken. Dat is goed oplosbaar met een messing insert.

bas klarinet selmer reparatie 2

De manier om dit te repareren is een insert te maken die perfect past. De insert is gemaakt van een messing buis van 25mm doorsnede. In de buis van de klarinet moet nu een gat worden geruimd waar deze messing buis strak in past. Met een verstelbare ruimer kun je zo'n gat exact de goede diameter geven. In korte tijd past de messing buis perfect in de klarinet.

bas klarinet selmer reparatie 3

bas klarinet selmer reparatie 4

De volgende stap is om de binnendiameter van de buis perfect aan te laten sluiten op de binnendiameter van de basklarinet. Dat lukt het beste in de draaibank.

bas klarinet selmer reparatie 5

Daarna wordt de binnenzijde nog gepolijst met een dremel en wordt het messingbuisje op lengte gemaakt.Vervolgens wordt het buisje met twee componentenlijm in de basklarinet body gelijmd. Na het drogen is de tenon weer zo sterk als oorspronkelijk.

bas klarinet selmer reparatie 1

Basklarinet en meer

Bas en sax
(Johan Jonker saxofoons)

kvknr: 68539819
BTWnr: 001525115B23

bezoekadres:
Molenstraat 6
4161CJ Heukelum
tel 06 5172 1192
Op woensdagen en vrijdagmiddag aanwezig
(Overig) bezoek op afspraak

Zoeken

Translate Site

Mijn andere site:

Bas klarinet data

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons  gevestigd in Heukelum, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

basklarinet huren

Wil je een tijdje een basklarinet proberen. Dan is huren een aantrekkelijke oplossing. Vanaf minder dan 30 euro per maand kun je een goede studiebasklarinet huren. Kijk op huren voor meer informatie.

Gebruik van de gegevens op deze site zijn voor eigen risico

Copyright © 2017. All Rights Reserved.