logo

 

 

Gespecialiseerd in basklarinetten

Johan's houtblaaswerkplaats

Basklarinet en meer

Johan's houtblaaswerkplaats
kvknr: 68539819
BTWnr: 120264882

bezoekadres:
Peppelkade 17
3992 AL Houten
tel 06 5395 5195
Op woensdagen aanwezig
(Overiig) bezoek op afspraak
peppelkade17

De woensdag is mijn vaste saxofoon en basklarinettenwerkdag. Op afspraak help ik je bij problemen met je instrument. Je kunt terecht voor nieuwe en gebruikte basklarinetten en voor onderhoud en revisie van basklarinetten, maar houdt er rekening mee dat er door maar een werkdag per week maar weinig in mijn agenda past.

Ik wil het gebruik van de basklarinet wat promoten. Daarom heb diverse voordelige basklarinetten te koop en te huur. Te koop vanaf meestal zo'n 600 a 700 euro en te huur voor 30 euro per maand. Zo kun je voordelig kennis maken met dit mooie instrument.

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Mijn andere site:

Bezoekers

4.png1.png1.png7.png3.png
Vandaag37
Deze week473
Deze maand1782
Totaal41173

2019-09-22

bas klarinet selmer reparatie 2Tenonreparatie basklarinet

Bij deze Selmer Bundy kunststof basklarinet was de tenon voor de beker afgebroken. Dat is goed oplosbaar met een messing insert.

bas klarinet selmer reparatie 2

De manier om dit te repareren is een insert te maken die perfect past. De insert is gemaakt van een messing buis van 25mm doorsnede. In de buis van de klarinet moet nu een gat worden geruimd waar deze messing buis strak in past. Met een verstelbare ruimer kun je zo'n gat exact de goede diameter geven. In korte tijd past de messing buis perfect in de klarinet.

bas klarinet selmer reparatie 3

bas klarinet selmer reparatie 4

De volgende stap is om de binnendiameter van de buis perfect aan te laten sluiten op de binnendiameter van de basklarinet. Dat lukt het beste in de draaibank.

bas klarinet selmer reparatie 5

Daarna wordt de binnenzijde nog gepolijst met een dremel en wordt het messingbuisje op lengte gemaakt.Vervolgens wordt het buisje met twee componentenlijm in de basklarinet body gelijmd. Na het drogen is de tenon weer zo sterk als oorspronkelijk.

bas klarinet selmer reparatie 1

Zoeken

Translate Site

Bas klarinet data

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons  gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

basklarinet huren

Wil je een tijdje een basklarinet proberen. Dan is huren een aantrekkelijke oplossing. Vanaf minder dan 30 euro per maand kun je een goede studiebasklarinet huren. Kijk op huren voor meer informatie.

Gebruik van de gegevens op deze site zijn voor eigen risico

Copyright © 2017. All Rights Reserved.