logo

 

 

Gespecialiseerd in basklarinetten

Johan's houtblaaswerkplaats

Basklarinet en meer

Johan's houtblaaswerkplaats
kvknr: 68539819
BTWnr: 120264882

bezoekadres:
Peppelkade 17
3992 AL Houten
tel 06 5395 5195
Op woensdagen aanwezig
(Overiig) bezoek op afspraak
peppelkade17

De woensdag is mijn vaste saxofoon en basklarinettenwerkdag. Op afspraak help ik je bij problemen met je instrument. Je kunt terecht voor nieuwe en gebruikte basklarinetten en voor onderhoud en revisie van basklarinetten, maar houdt er rekening mee dat er door maar een werkdag per week maar weinig in mijn agenda past.

Ik wil het gebruik van de basklarinet wat promoten. Daarom heb diverse voordelige basklarinetten te koop en te huur. Te koop vanaf meestal zo'n 600 a 700 euro en te huur voor 30 euro per maand. Zo kun je voordelig kennis maken met dit mooie instrument.

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Mijn andere site:

Bezoekers

4.png4.png4.png4.png1.png
Vandaag64
Deze week114
Deze maand812
Totaal44441

2019-11-12

GW Bundy hout bas 3G.W.Bundy wooden basklarinet

Ik heb al ergens een incomplete G.W.Bundy basklarinet. Hoewel Bundy bekend is van de kunststof Selmer Bundy basklarinet gaat het hier weer om een houten basklarinet. Die volgens sommigen door Kohlert in opdracht van Bundy is gemaakt. Het is een mooi kwaliteit instrument. Dus toen ik ergens een tweede op de kop kon tikken heb ik dat gauw gedaan.

Het is echter wel een projectje. Maar niet dramatisch groot. Naar verwachting is deze in de loop van augustus 2018 beschikbaar voor de verkoop.

Hieronder bij de foto's de verschilende manko's die ik constateerde.

 

 

GW Bundy hout bas 3

GW Bundy hout bas 2

Leuk, een mooie compacte koffer die in goede staat is op het handvat na.

GW Bundy hout bas 2

GW Bundy hout bas 2

De nek heeft wel een paar problemen. Zoals vaak is er nek geknikt geweest en hij voelt in de bovenbocht ovaal aan. Dat is op zich redelijk goed te verhelpen met wat uitdeuk gereedschap en de methode met Molding plastic om de doorsnede weer rond te maken (zie Buffet Crampon project). Wat erger is dat de knik zo ernstig was dat de nek op verschillende plekken gescheurd is en gewoon lekt. Net als de Buffet Crampon hoop ik dat op te lossen met een paar patches. En anders wordt het toch een nieuwe nek op maat maken. Dat heeft gelijk als voordeel dat de hoek van het mondstuk dan stijler wordt (zie Buffet Crampon project).

GW Bundy hout bas 2

GW Bundy hout bas 2

De beker vertoont een duidelijke platte kant. Dat zie je wel vaker. Dat wordt even een uurtje fitness met de uitdeukset. De beker is niet voorzien van een pootje. Daar heb ik inmiddels wel materiaal voor liggen. Dat komt ook in orde.

GW Bundy hout bas 2

Het hout is helaas ook niet in perfecte staat. De bovenste joint grotendeels wel, maar aan de onderste tenon  is een beschadiging te zien die niet zo mooi is gerepareerd. Dat geldt ook voor de onderste joint. Daar loopt een barst door tot aan het tweede toongat.

Dat ziet er niet heel ernstig uit en is op te lossen met wat schuursel van een oude klarinet en superlijm

GW Bundy hout bas 9

Zoeken

Translate Site

Bas klarinet data

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons  gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

basklarinet huren

Wil je een tijdje een basklarinet proberen. Dan is huren een aantrekkelijke oplossing. Vanaf minder dan 30 euro per maand kun je een goede studiebasklarinet huren. Kijk op huren voor meer informatie.

Gebruik van de gegevens op deze site zijn voor eigen risico

Copyright © 2017. All Rights Reserved.