logo

Johan Jonker Basklarinet

Johan Jonker

Mijn hobby website over alles wat met basklarinet te maken heeft. Over de historie van het instrument het bespelen en reparaties. 

Johan Jonker Saxofoons is gevestigd in Houten.
De woensdag is mijn saxofoon en basklarinettenwerkdag. Op afspraak help ik je bij problemen met je instrument. Je kunt ook terecht voor onderhoud en revisie van basklarinetten, maar houdt er rekening mee dat er door maar een werkdag per week maar weinig in mijn agenda past.

Ik wil het gebruik van de basklarinet wat promoten. Daarom heb diverse voordelige basklarinetten te koop en te huur. Te koop vanaf meestal zo'n 600 a 700 euro en te huur voor 30 euro per maand. Zo kun je voordelig kennis maken met dit mooie instrument.

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bezoekers

2.png8.png7.png3.png9.png
Vandaag45
Deze week134
Deze maand1171
Totaal28739

2019-04-24

Mijn andere site:

stanluo aanpassing 8Aanpassing basklarinet linkerpink bediening

Voor een klant die graag de nieuwe Stanluo basklarinet tot lage C wilde gebruiken was een aanpassing nodig van de linkerpink bediening. Niet iedereen heeft zulke lange vingers dat alle toetsen binnen bereik liggen. Gelukkig is er veel mogelijk.

aanpassing

Met de klant samen gekeken wat nodig was en besloten de toetsen voor de E, Gis en Fis te verlengen een een stuk meer richting de pink te brengen. 

stanluo aanpassing 4

stanluo aanpassing 3

De toetsen van de kleppen zijn allemaal op de lange armen gesoldeerd met zilversoldeer. Even goed heet stoken en ze komen wel los.

Daarna uit een staaf messing nieuwe ruwe vormen zagen en langs de slijpsteen in vorm slijpen, vervolgens polijsten en met zilversoldeer op de lege plek solderen.

stanluo aanpassing 8

Het resultaat ziet er goed uit. Nu nog even afwachten of de klant nu zonder problemen alle noten van dit instrument kan laten horen.

 Reactie van de klant:

Hallo Johan,
Gisteren de basklarinet ontvangen. Vanmorgen de aangepaste kleppen beoordeeld. Ze zijn nu allemaal goed bereikbaar, dank je wel. Dus heel tevreden...


 

basklarinet huren

Wil je een tijdje een basklarinet proberen. Dan is huren een aantrekkelijke oplossing. Vanaf minder dan 30 euro per maand kun je een goede studiebasklarinet huren. Kijk op huren voor meer informatie.

Zoeken

Bas klarinet data

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons  gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

Copyright © 2017. All Rights Reserved.