logo

Johan Jonker Basklarinet

Johan Jonker

Mijn hobby website over alles wat met basklarinet te maken heeft. Over de historie van het instrument het bespelen en reparaties. 

Johan Jonker Saxofoons is gevestigd in Houten.
De woensdag is mijn saxofoon en basklarinettenwerkdag. Op afspraak help ik je bij problemen met je instrument. Je kunt ook terecht voor onderhoud en revisie van basklarinetten, maar houdt er rekening mee dat er door maar een werkdag per week maar weinig in mijn agenda past.

Ik wil het gebruik van de basklarinet wat promoten. Daarom heb diverse voordelige basklarinetten te koop en te huur. Te koop vanaf meestal zo'n 600 a 700 euro en te huur voor 30 euro per maand. Zo kun je voordelig kennis maken met dit mooie instrument.

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bezoekers

2.png8.png7.png3.png9.png
Vandaag45
Deze week134
Deze maand1171
Totaal28739

2019-04-24

Mijn andere site:

Couesnon HP 1931 2Couesnon hp 1931

Vandaag kwam in een doos een goedverpakte oude basklarinet binnen. Een Couesnon volgens de kenners dateert deze uit 1931. Het serienummer is 48!

Voor de leeftijd is het instrument in een prima staat. Het hout ziet er nog perfect uit en met wat hulp komt er al snel een mooi basklarinet geluid uit. Maar helaas is het wel een high pitch instrument. Het is gestemd op 453 Hz. Dus vooral interessant voor de verzamelaar of om alleen te bespelen.

Couesnon HP 1931 2

Altijd mooi een grafure op de beker. Het bloempje met het getal 31 duidt op het bouwjaar 1931.

Couesnon HP 1931 3

Het is maar een korte basklarinet tot lage E. De rechterpink heeft het niet zwaar: Alleen de G# en de F worden bediend.

Couesnon HP 1931 4

Op de beker zit zoals tegenwoordig gebruikelijk een een klep. Dat is hier de E-klep. De linkerpink heeft drie mogelijkheden: de C#, de F# en de E.

Couesnon HP 1931 5

De basklarinet heeft geen voorziening voor een pootje maar wel een klein knopje aan de onderkant van de beker (en een deuk die er gauw uit moet ;-).

Couesnon HP 1931 6

Er zijn maar drie triller toetsen op het bovendeel. De B-triller ontbreekt.

Couesnon HP 1931 1

En nog geen automatisch mechanisme voor de registerklep. Het is even wennen, maar is erg gemakkelijk in onderhoud.

basklarinet huren

Wil je een tijdje een basklarinet proberen. Dan is huren een aantrekkelijke oplossing. Vanaf minder dan 30 euro per maand kun je een goede studiebasklarinet huren. Kijk op huren voor meer informatie.

Zoeken

Bas klarinet data

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons  gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

Copyright © 2017. All Rights Reserved.