logo

basensaxlogo

 

 

Johan's basklarinettenblog

Bas en sax

Basklarinet links

Op deze pagina vind je allerlei interessante links over het spelen van basklarinet. Ik probeer een korte samenvatting te geven van de meeste links.

Intonatie van de basklarinet:

http://woodwindintonation.net/Woodwind_Intonation/Bass_Clarinet.html

 Een overzicht van Samantha Beeman van de factoren die een rol spelen bij de intonatie van de basklarinet (embouchure, temperatuur en gebrekkige sluiting van kleppen) en de natuurlijke afwijkingen van de meeste basklarinetten. Ze geeft ook een aantal alternatieve grepen wordt gepresenteerd maar uiteindelijk is de embouchure de belangrijkste factor.

Bass Clarinet for Dummies

http://eddiesclarinet.com/eddiesclarinet.com/Bass_clarinet_articles&fingering_chart_files/Bass%20Clarinet%20101%20for%20dummies.pdf

Edward Palanker introduceert de basklarinet door uit te leggen hoe gemakkelijk die boventonen produceert dat je denkt dat je riet aan het piepen is. Hij geeft aan dat de basklarinet anders bespeeld moet worden dan de klarinet, met name in het clarion register. Hij legt uit hoe je het hoge register leert te spelen en wat de juiste hoek is van het mondstuk in je mond (opwaarts).

Edward heeft nog meer leuke artikelen over basklarinet.

Basklarinet en meer

Bas en sax
(Johan Jonker saxofoons)

kvknr: 68539819
BTWnr: 001525115B23

bezoekadres:
Molenstraat 6
4161CJ Heukelum
tel 06 5172 1192
Op woensdagen en vrijdagmiddag aanwezig
(Overig) bezoek op afspraak

Zoeken

Translate Site

Mijn andere site:

Bas klarinet data

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons  gevestigd in Heukelum, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

basklarinet huren

Wil je een tijdje een basklarinet proberen. Dan is huren een aantrekkelijke oplossing. Vanaf minder dan 30 euro per maand kun je een goede studiebasklarinet huren. Kijk op huren voor meer informatie.

Gebruik van de gegevens op deze site zijn voor eigen risico

Copyright © 2017. All Rights Reserved.