logo

basensaxlogo

 

 

Johan's basklarinettenblog

Bas en sax

basklarinet lage C 7Stanluo Basklarinet tot lage C 

Een goede betaalbare kunststof basklarinet tot lage C
Prijs: 1800 euro (ter kennismaking te huur voor 75 euro per maand)

Ik heb dit instrument regelmatig op voorraad. Informeer vooral of er een beschikbaar is.

Inclusief een mooie koffer die ook als rugtas is te gebruiken

basklarinet lage C 4De koffer

De basklarinet komt in een nette koffer die ook als rugzak te dragen is. Zowel in de koffer als in de deksel zitten uitsparingen voor de verschillende delen, die allemaal in een bedje van schuim liggen dat is bekleed met zwarte stof. Aan de buitenkant van de koffer zit een hoes waarin muziekpapier past.

 

Stemming

De stemming is vergeleken met die van andere basklarinetten. Net als daar is het geen strakke lijn en zijn er tonen waarbij je moet helpen om zuiver te spelen. Maar in dat opzicht is dit instrument niet anders dan de andere basklarinetten. 

stemming basklarinetten

Klank

Dit is een kwestie van smaak. Dit moet ieder vooral zelf proberen. Wat mij opvalt is dat de klank over het hele bereik na afstelling goed gelijkmatig is en dat de overgang van a5 of bb5 naar b5 of c5 goed gaat. Vooral het klarinet register is opvallend gemakkelijk bespeelbaar. 

Ergonomie en onderhoudbaarheid

Deze basklarinet is qua uitvoering modern. De bediening van de uitbreiding tot de lage C is wat zwaar, maar dat is logisch gezien het aantal kleppen wat je met een toets moet sluiten. Het instrument ligt goed in de hand en is voorzien van extra's zoals een toets voor de linkerpink voor de G#/D#. Verder heeft het instrument een moderne hals met een stijle hoek wat prettig speelt. Ook de verstelbaarheid van de hals is prima.

Het instrument is voorzien van een stuk of 6 stelschroefjes. Dat is prettig voor het onderhoud. Naar mijn smaak hadden het er meer mogen zijn. De asjes en de puntschroeven zijn van roestvrijstaal. Dat is een duurzame keuze.

Het instrument komt in een mooie koffer die ook als rugzak gedragen kan worden en die voorzien is van een extra vak voor bladmuziek en waar zelfs een kleine muziekstandaard in past. De passing van de koffer is te ruim. De onderdelen rammelen een beetje in de koffer. Dat is wel jammer, maar goed te verhelpen door wat opvulling op de juiste plekken.

basklarinet lage C 7

basklarinet lage C 11

basklarinet lage C 10

 

Basklarinet en meer

Bas en sax
(Johan Jonker saxofoons)

kvknr: 68539819
BTWnr: 001525115B23

bezoekadres:
Molenstraat 6
4161CJ Heukelum
tel 06 5172 1192
Op woensdagen en vrijdagmiddag aanwezig
(Overig) bezoek op afspraak

Zoeken

Translate Site

Mijn andere site:

Bas klarinet data

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons  gevestigd in Heukelum, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

basklarinet huren

Wil je een tijdje een basklarinet proberen. Dan is huren een aantrekkelijke oplossing. Vanaf minder dan 30 euro per maand kun je een goede studiebasklarinet huren. Kijk op huren voor meer informatie.

Gebruik van de gegevens op deze site zijn voor eigen risico

Copyright © 2017. All Rights Reserved.