logo

Johan Jonker Basklarinet

Johan Jonker

Mijn hobby website over alles wat met basklarinet te maken heeft. Over de historie van het instrument het bespelen en reparaties. 

Johan Jonker Saxofoons is gevestigd in Houten.
De woensdag is mijn saxofoon en basklarinettenwerkdag. Op afspraak help ik je bij problemen met je instrument. Je kunt ook terecht voor onderhoud en revisie van basklarinetten, maar houdt er rekening mee dat er door maar een werkdag per week maar weinig in mijn agenda past.

Ik wil het gebruik van de basklarinet wat promoten. Daarom heb diverse voordelige basklarinetten te koop en te huur. Te koop vanaf meestal zo'n 600 a 700 euro en te huur voor 30 euro per maand. Zo kun je voordelig kennis maken met dit mooie instrument.

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bezoekers

2.png4.png3.png8.png0.png
Vandaag8
Deze week240
Deze maand795
Totaal24380

2019-01-19

Mijn andere site:

Pierre Bernette 7Basklarinet Pierre Bernette

Materiaal: hout

Bouwjaar: vermoedelijk voor 1950

Type: basklarinet tot lage Eb

Serienummer: 009

Made in france.

Deze basklarinet is van een onbekend franse merk Pierre Bernette. Er is weinig over te vinden over dit merk. Op veilingsites zijn af en toe wel een klarinetten van het merk Pierre Bernette aangeboden. Onder andere een model "American".

Het serienummer van deze basklarinet is heel laag: 009. Waarschijnlijk zijn er maar weinig basklarinetten gemaakt door Pierre Bernette. De kwaliteit van dit instrument is er niet minder om. Deze houten basklarinet klinkt prachtig en is qua applicatuur vergelijkbaar met Buffet Crampon of andere franse basklarinetten van die tijd. Afwijking is alleen dat de B/E toets niet is voorzien van een klein gaatje zodat er in het altissimo register kleine beperkingen zijn. 

Pierre Bernette 7

Pierre Bernette 7

Zoals bij professionele basklarinetten meestal het geval is een register klep in de nek.

Pierre Bernette 7

Een mooie oplossing voor de steunpen op de beker.

Pierre Bernette 7

De koppeling van de G/D teets met de registerklep.

Pierre Bernette 7

Het logo Pierre Bernette Artiste Paris, is nog zichtbaar.

Pierre Bernette 7

Pierre Bernette 7

Pierre Bernette 7

 

 

 

 

basklarinet huren

Wil je een tijdje een basklarinet proberen. Dan is huren een aantrekkelijke oplossing. Vanaf minder dan 30 euro per maand kun je een goede studiebasklarinet huren. Kijk op huren voor meer informatie.

Zoeken

Bas klarinet data

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons  gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

Copyright © 2017. All Rights Reserved.