logo

Johan Jonker Basklarinet

Johan Jonker

Mijn hobby website over alles wat met basklarinet te maken heeft. Over de historie van het instrument het bespelen en reparaties. 

Johan Jonker Saxofoons is gevestigd in Houten.
De woensdag is mijn saxofoon en basklarinettenwerkdag. Op afspraak help ik je bij problemen met je instrument. Je kunt ook terecht voor onderhoud en revisie van basklarinetten, maar houdt er rekening mee dat er door maar een werkdag per week maar weinig in mijn agenda past.

Ik wil het gebruik van de basklarinet wat promoten. Daarom heb diverse voordelige basklarinetten te koop en te huur. Te koop vanaf meestal zo'n 600 a 700 euro en te huur voor 30 euro per maand. Zo kun je voordelig kennis maken met dit mooie instrument.

Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bezoekers

2.png7.png2.png8.png0.png
Vandaag42
Deze week42
Deze maand1116
Totaal27280

2019-03-25

Mijn andere site:

basklarinet lage C 7Stanluo Basklarinet tot lage C 

Een goede betaalbare kunststof basklarinet tot lage C
Prijs: 1800 euro

Ik heb dit instrument regelmatig op voorraad. Informeer vooral of er een beschikbaar is.

Inclusief een mooie koffer die ook als rugtas is te gebruiken

basklarinet lage C 4De koffer

De basklarinet komt in een nette koffer die ook als rugzak te dragen is. Zowel in de koffer als in de deksel zitten uitsparingen voor de verschillende delen, die allemaal in een bedje van schuim liggen dat is bekleed met zwarte stof. Aan de buitenkant van de koffer zit een hoes waarin muziekpapier past.

 

Stemming

De stemming is vergeleken met die van andere basklarinetten. Net als daar is het geen strakke lijn en zijn er tonen waarbij je moet helpen om zuiver te spelen. Maar in dat opzicht is dit instrument niet anders dan de andere basklarinetten. 

stemming basklarinetten

Klank

Dit is een kwestie van smaak. Dit moet ieder vooral zelf proberen. Wat mij opvalt is dat de klank over het hele bereik na afstelling goed gelijkmatig is en dat de overgang van a5 of bb5 naar b5 of c5 goed gaat. Vooral het klarinet register is opvallend gemakkelijk bespeelbaar. 

Ergonomie en onderhoudbaarheid

Deze basklarinet is qua uitvoering modern. De bediening van de uitbreiding tot de lage C is wat zwaar, maar dat is logisch gezien het aantal kleppen wat je met een toets moet sluiten. Het instrument ligt goed in de hand en is voorzien van extra's zoals een toets voor de linkerpink voor de G#/D#. Verder heeft het instrument een moderne hals met een stijle hoek wat prettig speelt. Ook de verstelbaarheid van de hals is prima.

Het instrument is voorzien van een stuk of 6 stelschroefjes. Dat is prettig voor het onderhoud. Naar mijn smaak hadden het er meer mogen zijn. De asjes en de puntschroeven zijn van roestvrijstaal. Dat is een duurzame keuze.

Het instrument komt in een mooie koffer die ook als rugzak gedragen kan worden en die voorzien is van een extra vak voor bladmuziek en waar zelfs een kleine muziekstandaard in past. De passing van de koffer is te ruim. De onderdelen rammelen een beetje in de koffer. Dat is wel jammer, maar goed te verhelpen door wat opvulling op de juiste plekken.

basklarinet lage C 7

basklarinet lage C 11

basklarinet lage C 10

 

basklarinet huren

Wil je een tijdje een basklarinet proberen. Dan is huren een aantrekkelijke oplossing. Vanaf minder dan 30 euro per maand kun je een goede studiebasklarinet huren. Kijk op huren voor meer informatie.

Zoeken

Bas klarinet data

AVG verklaring

Johan Jonker Saxofoons  gevestigd in Houten, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

lees meer

Copyright © 2017. All Rights Reserved.